رئیس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: بدن ما به ویژه دستگاه گوارش، در زمان های نزدیک به افطار در حالت استراحت کامل است، بنابراین هنگام افطار باید بگونه ای از مواد غذایی استفاده شود که به طور ناگهانی به دستگاه گوارش فشار وارد نکند.
رئیس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: بدن ما به ویژه دستگاه گوارش، در زمان های نزدیک به افطار در حالت استراحت کامل است، بنابراین هنگام افطار باید بگونه ای از مواد غذایی استفاده شود که به طور ناگهانی به دستگاه گوارش فشار وارد نکند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، فرشته بوستانی افزود: بازکردن روزه با شیر، آب ولرم و خرما یا عسل و چای کم رنگ همراه یک قاشق شکر و کم کم استفاده نمودن از مواد غذایی سبک مانند نان و پنیر، گردو و سوپ که فشار چندانی به معده وارد نمی کنند، ضروری است.
وی با بیان اینکه باید از پرخوری و مصرف زیاد غذاهای چرب و شیرین مانند نان خامه ای، زولبیا بامیه، حلوا، شله زرد، باید پرهیز کرد، خاطر نشان کرد: مصرف این مواد در صرف افطار سوزش سر دل ایجاد می کند.
بوستانی تصریح کرد: سحری مهمترین وعده غذایی در ماه مبارک رمضان است و این وعده غذایی بسیار با اهمیت بوده و باید به صورت کامل دریافت شود، چون بعد از آن ساعات روزه داری شروع شده و بدن انرژی دیگری دریافت نمی کند.
وی ادامه داد: بنابراین بهتر است از غذاهای دیرهضم مثل نان و غلات کامل و سبوسدار، حبوبات، سبزی و میوه های تازه استفاده شود.
رئیس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: بعضی از افراد به اشتباه وعده سحری را حذف می کنند که این کار در طول روز باعث افت قند خون، کاهش تمرکز و پایین آوردن توان کاری می شود.
وی در پایان اذعان کرد: باید در وعده سحری از غذاهای سرخ شده، کله پاچه، سوسیس، کالباس نوشابه گازدار، قهوه و چای غلیظ و غذاهای خیلی شیرین پرهیز و مصرف میوه و سبزی تازه تاحدودی می تواند از کم آبی بدن در طول روز جلوگیری کند.5